Eerste Monopost 2500 geïnstalleerd in Spanje

Vorige maand is voor het eerst de "grote broer" van de al bestaande Monopost 1250 in bedrijf gesteld bij een grote keukenfabrikant in Spanje.

Het unieke concept van deze verticale drukbalkzaag voor postforming materiaal bewijst daarmee zijn bestaansrecht in de markt.

In de hoofdstad van de Spaanse provincie Extremadura heeft Elcon Iberica SA in november deze variant uit de reeks Monopost modellen geleverd.
Met een zaaghoogte van 2.500 mm heeft dit model een capaciteit die twee maal zo hoog is als de tot nu toe geleverde versies.

Het is uiteraard voorzien van het revolutionaire systeem met slechts één, volledig computer gestuurd zaagblad, waar bij andere systemen 2 of zelfs 3 verschillende zaagbladen nodig zijn om postforming platen splintervrij te zagen.

De voordelen van dit nieuwe systeem zijn duidelijk: zeer snelle en eenvoudige zaagwissel, geen afstelling nodig tussen zaagbladen onderling, geen afstemming nodig van het slijpen en natuurlijk veel minder aandrijfelementen.

Bovendien is deze uitvoering voorzien van een vrij programmeerbare positioneermodule voor het ingeven van het opdeelpatroon.

Terug